Alates aprillist on Tallinnas kõik Taxifyst leitavad autod jagatud kuude hinna- ja kvaliteediklassi. Uus disain võimaldab klientidel saada kiiremini ja mugavamalt just sellise hinna ning kvaliteediga teenuse, mis neile meeldib.

“Täna võib äppist leida kümneid erinevaid kombinatsioone stardihindadest, kilomeetrihindadest ja kvaliteedist. Edaspidi on sobiva teenuse leidmine palju lihtsam,” ütles Taxify Eesti juht Henrik Raave.

kategooriad_Tallinn

Uus disain pilootprojektina

Autode nimekirja asemel on võimalus valida kuue kindla kvaliteeditasemega teenuse vahel, millest saadetakse kliendile lähim sobiv auto. “Me oleme lihtsamale tellimissüsteemile liikunud juba mitmes linnas ning aprillist katsetame seda ka koduturul Tallinnas. Valik muutub kindlasti mugavamaks ning loodan, et meie kliendid võtavad uuenduse hea meelega vastu,” lisas Raave. “Kuna Taxify on Eesti ettevõtte, saame teenust arendada vastavalt klientide tagasisidele.

 

=Mida klient võidab?

Kindlus – Vähem üllatusi. Klient saab alati just kindla kvaliteedi ja hinnaga auto. Bussid, elektriautod, privaatjuhid ja luksautod – kõik on kiiresti leitavad ning hind vastab valitud klassile. Ei ole enam kümneid kombinatsioone, mille vahel valima peab.

Kiirus – Tellijale saadetakse alati lähim valitud kategooria auto ning kui tellitud juht sõidust keeldub, läheb tellimus automaatselt edasi järgmisele sama kategooria lähimale autole, muutes tellimise mugavamaks.

Keskkonnasõbralikkus – Lühemad ettesõitmisajad ja vahemaad võimaldavad taksojuhtidel vähendada tühjalt sõite.

Vaata kõiki postitusi