Suomen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on vuoden 2016 aikana esittänyt suuria uudistuksia taksiliikennelakiin. Suomen taksimarkkinoilla ei ole nähty merkittäviä muutoksia vuosikymmeniin pääasiassa kilpailun puuttumisen vuoksi. Bernerin ehdottamat lakimuutokset avaisivat markkinat kilpailulle ja sitä kautta mahdollisuuden palveluiden nykyaikaistumiseen ja digitalisoitumiseen. Uudistuksen myötä kyytienjakopalvelut tuovat kuluttajille enemmän vaihtoehtoja liikkumiseen.

Taxify on tavannut ministeri Bernerin muutamaan otteeseen, viimeksi kesäkuussa 2016. Ministeri on luottavainen sen suhteen, että lakimuutokset hyväksytään eduskunnassa syksyn aikana ja muutokset saadaan aktiiviseksi vuoden 2017 alusta.

Taxify Driver Helsinki Finland

Ehdotus pitää sisällään seuraavat pääkohdat:

  1. Kuljetuspalveluita saa tarjota vuosittain 10 000 Euroon asti ilman taksilupaa ja tuloista maksetaan normaalia ansiotuloveroa. Nykyinen taksiliikennelaki on ajalta ennen kyydinjakopalveluita ja ei näin ollen tunnista kyseistä liiketoimintamuotoa. Uudistuksen myötä kuljettajat voisivat jakaa jopa 80 kyytiä kuukaudessa keskimääräisen kyydin ollessa 10 euroa. 
  2. Taksilupien määrän rajoitukset poistuvat. Tämä tarkoittaa sitä, että lupia voidaan myöntää kaikille hakukriteerit täyttäville. Nykyään taksilupia on Helsingin alueella n. 1 300 mikä ei ole riittävästi ruuhka-aikoina, jolloin taksikyydin odotusaika saattaa olla pahimmillaan jopa 90 minuuttia. Määrärajoitusten poistaminen lisää kilpailua joka taas laskee kyytien hintaa sekä parantaa saatavuutta.

Tarkempaa tietoa lakiuudistuksesta:

 

Taxify on Euroopan johtava taksi- ja kyytienjakopalvelu yli 650 000 käyttäjällä. Taxify toimii Suomessa jo Oulussa ja käyttäjiä on ympäri Suomea.

Tulevan lakiuudistuksen myötä Taxify etsii kuljettajia pääkaupunkiseudulta taatakseen loistavan palvelun asiakkaille myös Suomessa. Liity kuljettajaksi ja ansaitse lisätuloja silloin kun sinulle sopii.

Katso kaikki päivitykset