Privātuma politika Vadītājiem

Izvēlies valsti, kurā lieto Taxify: 

Privātuma politika Taxify vadītājiem

Taxify OÜ, reģistrācijas numurs 12417834, adrese: Vana-Lõuna 39/1, Tallina, 10134, Igaunija, ir datu pārzinis, kurš noteic Taxify vadītāju personas datu apstrādes nolūkus un līdzekļus. Taxify OÜ ir iecēlis datu aizsardzības speciālistu, kurš iesaistās visos ar personas datu apstrādi saistītos jautājumos (e-pasts: privacy@taxify.eu).

Šajā Privātuma politikā lietotie jēdzieni "mēs" vai “mums” attiecas uz Igaunijā dibinātu uzņēmumu Taxify OÜ kā Taxify lietotnes īpašnieku lietotnes īpašnieku.

1. Personas dati, kurus mēs apstrādājam

  • Vadītāja vārds, uzvārds, e-pasta adrese, telefona numurs, dzīvesvieta;

  • Vadītāju ģeogrāfiskā atrašanās vieta un braukšanas maršruts;

  • Informācija par transportlīdzekli (tai skaitā tā reģistrācijas numuru);

  • Vadītāja aktivitātes līmenis un vērtējumi;

  • Vadītāja apliecības dati, fotogrāfija, profesionālo kvalifikāciju un personību apliecinoši dokumenti;

  • Dati par kriminālsodiem un veiktajiem pārkāpumiem.

Finanšu dati, kas attiecas uz transporta pakalpojumu sniegšanu, netiek uzskatīti par personas datiem, jo vadītāji piedāvā transporta pakalpojumus saimnieciskās un profesionālās darbības ietvaros.

2. Datu apstrādes mērķi

  • Taxify ievāc un apstrādā personas datus ar mērķi savienot pasažierus ar klientiem, lai nodrošinātu pēc iespējas ērtāku un ātrāku pārvietošanos.

  • Ģeogrāfiskā atrašanās vieta un braukšanas maršruts tiek izmantoti, lai analizētu ģeogrāfisko apgabalu, kurā notiek pārvietošanās, un sniegtu padomus vadītājiem. Ja tu nevēlies izpaust pasažieriem savu atrašanās vietu, tev vajadzētu aizvērt Taxify lietotni vai norādīt Taxify lietotnē, ka šobrīd neesi tiešsaistē un nepiedāvā transporta pakalpojumus.

  • Vadītāja apliecība, profesionālo kvalifikāciju un personību apliecinoši dokumenti kā arī dati par kriminālsodiem un veiktajiem pārkāpumiem tiek izmantoti, lai noteiktu to atbilstību normatīvajiem aktiem un noskaidrotu personas piemērotību vadītāja pienākumu izpildei.

  • Taxify lietotnē tiek parādīta vadītāja fotogrāfija, vārds, uzvārds, automašīnas numurs un modelis, kā arī telefona numurs un ģeogrāfiskā atrašanās vieta, lai palīdzētu klientiem identificēt vadītāju un auto.

  • Tu saņemsi pārskatus no Taxify Vadītāju vietnes (Driver Portal), kuros būs norādīta informācija par tavu aktivitātes līmeni un vērtējumiem. Šāds pārskats un vērtējumi ir nepieciešami, lai sniegtu uzticamu pakalpojumu Taxify klientiem.

3. Juridiskais pamats

  • Personas dati tiek apstrādāti, lai nodrošinātu ar vadītāju noslēgtā līguma izpildi. Vadītāja identifikācijas datu un ģeogrāfiskās atrašanās datu apstrāde ir priekšnoteikums Taxify pakalpojumu izmantošanai.

  • Personas dati var tikt apstrādāti, pamatojoties uz likumīgām interesēm izmeklējot un atklājot krāpnieciskus maksājumus.

  • Ar kriminālsodiem un veiktajiem pārkāpumiem saistītie dati tiek apstrādāti, lai nodrošinātu juridisku pienākumu ievērošanu.

4. Saņēmēji

  • Tavi personas dati tiek atklāti tikai tiem pasažieriem, kuru izsaukumu tu esi pieņēmis. Pasažieri redzēs vadītāja vārdu, uzvārdu, automašīnas numuru un modeli, telefona numuru, fotogrāfiju un ģeogrāfisko atrašanās vietu. Pasažieri redzēs vadītāja personas datus arī maksājuma kvītī.

  • Atkarībā no vadītāja atrašanās vietas, personas dati var tikt atklāti Taxify grupas uzņēmumiem un partneriem (vietējiem meitasuzņēmumiem, pārstāvjiem, filiālēm, aģentiem). Datu apstrāde no Taxify grupas uzņēmumu un partneru puses notiks balstoties uz tādiem pašiem noteikumiem, kā norādīts šajā privātuma politikā.

5. Drošība un piekļuve

  • Jebkādi personas dati, kas ievākti pakalpojumu sniegšanas gaitā, tiek nodoti un uzglabāti Zone Media LTD un/vai Amazon Web Services, Inc. datu centros, kuri atrodas Eiropas Savienības dalībvalstu teritorijā. Tikai pilnvaroti Taxify grupas uzņēmumu un partneru darbinieki var piekļūt personas datiem, un tiem var piekļūt tikai un vienīgi ar mērķi risināt jautājumus, kas saistīti ar mūsu pakalpojumu lietošanu (tai skaitā strīdus par transporta pakalpojumiem).

  • Taxify grupas uzņēmumi un partneri var piekļūt personas datiem tikai tādā mērā, cik tas nepieciešams, lai nodrošinātu klientu atbalstu konkrētajā valstī (lasi vairāk https://taxify.eu/cities/).

6. Pasažieru personas datu apstrāde.

  • Tu drīksti apstrādāt pasažieru personas datus tikai tiktāl, ciktāl tas nepieciešams pakalpojuma sniegšanai, izmantojot Taxify lietotni.

  • Tu nedrīksti apstrādāt pasažieru personas datus bez mūsu atļaujas. Tu nedrīksti sazināties ar pasažieriem vai ievākt, reģistrēt, uzglabāt, dot piekļuvi, lietot vai savstarpēji izmantot personas datus, kurus norādījis pasažieris vai kuri tev pieejami ar Taxify lietotnes starpniecību, jebkādam mērķim, kas nav saistīts ar transporta pakalpojumu izpildi.

  • Tev ir jāievēro Pasažieru Privātuma politikā (http://www.taxify.eu/legal/) minētie noteikumi un nosacījumi pasažieru personas datu apstrādei. Mēs esam tiesīgi bloķēt tavu Taxify vadītāja kontu un pieprasīt zaudējumu segšanu gadījumā, ja tu esi pārkāpis klientu datu apstrādes noteikumus.

7. Piekļuve, labošana, saglabāšana, dzēšana un datu pārnesamība

  • Personas datus, kurus apstrādā Taxify un kuri tiek ievadīti Taxify lietotnē var skatīt un labot Taxify Vadītāju vietnē (Driver Portal).

  • Tavi personas dati tiks uzglabāti tik ilgi, kamēr būs aktīvs tavs vadītāja konts. Ja tavs vadītāja konts tiks slēgts, tavi personas dati tiks uzglabāti vēl papildus 3 gadus.

  • Dati, kas nepieciešami grāmatvedības vajadzībām, tiek uzglabāti 7 gadus.

  • Gadījumā, ja rodas aizdomas par administratīvu vai noziedzīgu nodarījumu, krāpniecisku darbību vai nepatiesas informācijas sniegšanu, dati tiek uzglabāti 10 gadus.

  • Strīdu gadījumā, datus nepieciešams uzglabāt līdz to atrisinājumam vai strīdus prasības termiņa beigām.

  • Atbilde uz pieprasījumiem dzēst vai pārvietot personas datus, kas iesniegti ar e-pasta starpniecību, tiek sniegta mēneša laikā, attiecīgi nosakot datu dzēšanas vai pārvietošanas izpildes laiku.

8. Strīdu risināšana

  • Strīdi, kas saistīti ar personas datu apstrādi, tiek risināti ar klientu atbalsta info@taxify.eu starpniecību vai sazinoties ar Taxify datu aizsardzības speciālistu privacy@taxify.eu.

  • Uzraudzības iestāde Igaunijā ir Igaunijas Datu aizsardzības inspekcija www.aki.ee, ar kuru var sazināties, rakstot uz e-pastu info@aki.ee. Savukārt uzraudzības iestāde Latvijā ir Datu valsts inspekcijawww.dvi.gov.lv, ar kuru var sazināties, rakstot uz e-pastu info@dvi.gov.lv